במסגרת התביעה שהגיש חנן ממן נגד הפועל חיפה בבית הדין האזורי לעבודה בסך של 356,166 שקלים, עם האשמות חמורות נגד הקבוצה כפי שפרסמנו ב-ONE, עולים כעת פרטים חדשים.
ממן, באמצעות עורכי דינו שי אליאס וענבר בר, טוען: "התובע יהודי, במשך תקופת העסקתו עד לפיטוריו, הועסק התובע בימי המנוחה השבועית - יום השבת אצל הנתבעת 55 משחקים. לפיכך, זכאי לתשלום עבור עבודה בימי המנוחה בהתאם לחישוב, בסך של 49,608 שקל".
עוד טוען ממן באמצעות עורכי הדין שי אליאס וענבר בר כי: "התובע הקפיד של שמירת אורח חיים ספורטיבי, בהתאם להנחיות הצוות המקצועי של הקבוצה. בכלל זה, התובע נמנע מבילויים לאחר השעה 23:00 בלילה ביום שלפני משחק, ושמר על משקל ואחוזי שומן תקינים, ופעילות ספורטיבית, כפי שנדרש ממנו".
לפי התביעה, ממן היה זכאי לקבל 5,050 שקלים ברוטו עבור נקודת ליגה, ומענק על פלייאוף עליון בסך של 55 אלף שקלים ברוטו. אגב סעיף מעניין בהסכם עוסק בענישת השחקן במקרים של עבירה על כללי הקבוצה.
אחד מהם עוסק: "ראיון ללא אישור, הדלפות, התבטאויות הפוגעות בנותני החסות של הקבוצה, קיום קשר עם עיתונאים בניגוד להוראות הקבוצה", כאשר הסנקציה הכספית עומדת על עד 20% מהשכר החודשי ולא יותר מ-8,000 שקל.
כפי שפרסמנו בתביעה של ממן הוא טען בין השאר כי: "סיום העסקתו של התובע נעשה ללא קיום שימוע כדין וללא מתן הודעה מוקדמת, ותוך הפרה של חובת הנתבעת להציע לתובע חידוש חוזה לפחות שלושה חודשים לפני תום תקופת העסקתו, בהתאם להוראות חוק פיצויי פיטורים”.
עוד מאשים חנן ממן את הפועל חיפה כי "בשל פציעה חמורה שעבר וקטעה את הקריירה המקצועית שלו, הפציעה הובילה לכך שהתובע איבד את כושר המשחק שלו ולא יכול היה לשוב לעיסוקו כשחקן כדורגל מקצועני".
עוד נטען כי לנספח להסכם העסקה לעונת המשחקים 2020/2021 אשר נערך לתופה קצובה מיום 5.11.2020 ועד ליום 31.5.2201 התחייבה הנתבעת כלפי התובע להעניק לו את תנאי השכר הבאים:
בין הצדדים סוכם על שכר יסוד כולל בסך של 235,389 שקל ברוטו. עם זאת, הנתבעת פיצלה את שכרו של התובע לשני רכיבים נפרדים - שכר יסוד ותשלום עבור "זכיות כרטיס שחקן", וזאת מטעמי מס של הנתבעת. פיצול זה נעשה באופן מלאכותי, ללא הסכמת התובע.
שכר יסוד: בהתאם לנספח להסכם הבקרה התקציבית, התחייבה הנתבעת לשלם לתובע שכר יסוד בסך כולל של 176,229 שקל ברוטו עבור שבע משכורות חודשיות רצופות. סכום זה חולק על פני תשעה חודשי מס, כך שהשכר החודשי עמד על סך של 19,581 שקל ברוטו.
זכויות כרטיס שחקן: הנתבעת התחייבה לשלם לתובע סכום נוסף בסך של 76,160 שקל ברוטו עבור "זכויות כרטיס שחקן".
יובהר, כי הנתבעת יצרה פיקציה במסגרת הסכם העסקה של התובע, במסגרתה פוצל שכר היסוד של התובע כך שחלק משמעותי ממנו סווג לתשלום עבור ‘זכויות כרטיס שחקן’. למעשה, שכר היסוד האמיתי של התובע, אילולא הפיצול האמור, עמד על סך כולל של 252,389 שקל ברוטו לעונה".