מערכת ONE
|
הפועל ירושלים, ביחד עם ‘הבית הפתוח בירושלים לגאווה וסבלנות’, הקימו לראשונה בשיתוף פעולה יוצא דופן קבוצת כדורגל מעורבת מגדרית לשחקנים/ות על הקשת הלהט”בית.
עופר גורן הוא אחד השחקנים/ות שהתגבשו בקבוצת החובבים החדשה שפתחה הקבוצה מהבירה עם "הבית הפתוח". במסגרת שיתוף הפעולה הנמשך בין המועדון לבית של הקהילה הגאה בעיר, עלה הרעיון לייסד מסגרת ספורטיבית ראשונה מסוגה בארץ.
"שיחקתי כדורגל כילד, וככל שהתבגרתי וגיליתי בעצמי שונות, התרחקתי מהמעגל הזה. לחזור לשחק היום בקבוצה הזאת זו חוויה מדהימה. פתחתי לעצמי מרחב חדש", סיפר עופר. מסגרת כזו כאמור אינה קיימת בישראל, בטח לא של תחת מטרייה של מועדון מבוסס. המסגרת מייצגת קבוצת כדורגל בלי הגדרות מיניות ומגדריות, שחוגגת את הגיוון האנושי ועושה צעד נוסף בדרך לסביבה מכילה ושוויונית.
האדומים-שחורים החלו בפיילוט, כדי לבדוק את מידת ההיענות, אך תוך יומיים הקבוצה התמלאה. מאז הם נפגשים/ות באופן קבוע על הדשא, בהדרכת מאמנת מטעם המועדון. "פגשתי כאן להט"בים מכל מיני שכונות בירושלים, שלא הייתה לי דרך ליצור איתם קבוצות שייכות בדרך אחרת", ממשיך עופר. "נוצרה מהר מאוד סביבה ספורטיבית-תחרותית בטוחה, מהנה ולא שיפוטית".
"א.נשים מהקהילה הלהט״בית ועל הקשת הטרנסית בפרט, נתקלים ונתקלות במכשולים בתחום הספורט", אומרת הדר בראון, סמנכ"לית הקהילה בבית הפתוח. “רבים מהם נמנעים מעיסוק בספורט בשל דימוי הגוף והחלוקה הנוקשה למגדרים. אנו רואות את המגדר כקשת אפשרויות, והקבוצה הזו מאפשרת לכולם/ן להיות מי שהם. מדובר בפרויקט ראשון מסוגו, שמסמן דרך לספורט הישראלי להיות מכיל יותר. אנחנו מוקירות ומברכות על המחויבות העמוקה של הפועל לזכויות הקהילה".
ליאור חוג׳ה, מנהל הפעילות הקהילתית של הפועל ירושלים, אמר: "המועדון שלנו פועל על פי הערכים שהגדירו אוהדיו: שוויון, סובלנות והתנגדות לכל סוג אפליה. התפקיד שלנו כלפי הקהילה הוא ביצירת סביבה פלורליסטית ומשפחתית”.
“מהרגע שעלה הצורך להקמת מסגרת להט"בית כזו, שמחנו להירתם ולייסד את העניין ואף הופתענו מההיענות הרבה. הפידבקים שאנחנו מקבלים מרגשים, והדלת שלנו פתוחה לכל אדם”, סיכם חוג’ה.