סערת הפצת הסרטונים המיניים מחדר הכושר ביבנה משגעת את הרשתות. ליאת יקיר, ביולוגית ודוקטור לגנטיקה מולקולרית, פרסמה בעקות הפרשה פוסט בו הסבירה את המנגנונים הפיזיולוגיים שמעוררים מינית דווקא בחדר הכושר והסבירה על הדברים בראיון ל-102FM.
אני אשמח לשמוע ממך, למה בדיוק את מתכוונת ואני חייבת לומר באותה נשימה שאני מתאמנת באופן רציף כמעט חמש פעמים בשבוע.
”קודם כל ספורט זה כל כך בריא לבריאות שלנו, דווקא בגלל שבעצם בזמן פעילות גופנית מופרשים כל כך הרבה חומרים טובים שמשפיעים עלינו לטובה, זו תרופה להכל. יחד עם זאת, בכלל כשאנחנו עושים ספורט, השריר מייצר טסטוסטרון.
הוא נוצר באשכים, משפיע על השרירים ועל תאי השריר, הורמון החשק המיני, גם אצל גברים וגם אצל נשים. הוא משפיע על המחשבות והפנטזיות המיניות שלנו, הוא גורם לנו להיות רגישים יותר לגירויים מינויים. תחברי לזה סביבה עתירת טסטוסטרון, יחד עם הלבוש והתנועות שאנחנו עושים, ואנחנו יותר רגישים לזה. בנוסף, יש לנו פרומונים, זה נגזרות נדיפות, אלה חומרים כימיים שיש להם ריח, יש ריח של טסטוסטרון וריח של אסטרוגן אצל האישה. אנחנו מריחים את זה דרך הזיעה, זה משתחרר בגוף ומשפיע על המשיכה המינית”.
חיים לוינסון לא הצליח להישאר אדיש אל מול ההסבר וענה: “אני קצת אוריד מהרמה הביולוגית את תיאור חדר הכושר האטרקטיבי שלך, לרמה הארצית. אני לא יודע איך חדרי הכושר ביבנה, חדרי הכושר בתל אביב הם מקומות מטונפים ומסריחים, אנשים מזיעים, אתה לא מרגיש לא הורמון האהבה, לא טסטוסטרון ולא אסטרוגן, אתה מרגיש גועל ומת לעוף כבר הביתה. כל אחד והפטיש שלו, אני לא מתווכח. אם יש מקום בעיניי שהייתי לוקח אותם אליו כדי לדכא להם את החשק המיני זה חדר הכושר. על מה את מדברת?”.
ד”ר ליאת יקיר ענתה ואמרה: “עדיין המחקרים והסקרים מראים שכן. יש שני מקומות שהם מקומות הומים מבחינת גירויים מיניים, זה ריקודים למיניהם, סלסה, ריקודי עם, וגם ספורט. הנושא הזה של זיעה, אז הריח הנודע עם מסריח, אבל הריח הלא נודע הוא ריח של זכרים ונקבות. לפעמים מגיעים הביתה ושוכבים עם בן הזוג, מרגישים יותר עוררות, יותר מאשר לשבת מול הטלוויזיה ולצפות בנטפליקס”.
כשראית את הסרטונים כמו כל עם ישראל, הבנת מה קרה להם שם?
”קודם כל לא כל מי שמגיעה לחדר כושר רוצה לעלות על כל אחד, אבל צריך לחבר את זה לנושא של האם בני האדם הם יצורים מונוגמיים מבחינה ביולוגית, כשמבחינה ביולוגית זה לא כל כך בטבע שלנו, כי המוח שלנו צורך גיוון. אם נחבר רגע את הצורך הזה לאטרקטיביות הזאת, אנחנו מקבלים את העוררות הזאת שקורית. אותי זה לא מפתיע”.
לוינסון שוב ענה: “אני אגלה לך סוד, אנשים מנהלים רומאנים לא רק בחדר כושר, גם בבנק, ואני לא בטוח שיש שם עוררות או שמופרשים פורמונים בכל טופס שאנשים ממלאים. גם חברי כנסת, גם פקידים, גם אנשים שעובדים במפעל. למה זה מרגיז אותי? כי אני בן אדם שמתאמן המון, וזה משווק את זה כאיזו אווירה של מסיבות סקס. אני כשאני מסיים ריצה, אני שוכב על הריצה ומתחנן לאלוהים שייקח אותי”.
ד”ר יקיר הגיבה: “אצל כל אחד זה באופן יחסי, יכול להיות שאני בן אדם ש-20% מיני, אז זה מעלה אותי ל-30%. ואם באותו יום קצת התאכזבתי מבן זוגי וכולי וכולי ופתאום בתוך הספורט יושבים, שותים קפה, יכולה להיות משיכה מינית”.
לוינסון: “כמי שרץ למרחקים ארוכים, אין פעילות יותר מדכאת מזה”.
אז תסבירי לי, זה מדכא או ממריץ?
”רוב האנשים לא מגיעים לחדר הכושר כדי ‘להרוג’ את עצמם, אלא קצת כדי להזיז את הגוף. ושוב, העניין עם הגוף שלנו, הוא מכונה כימית חשמלית, ונכון מתפתחים רומאנים בכל מקום כי האדם הוא יצור מורכב, והנושא הזה, כשאנחנו בחדר כושר, מראים את הגוף שלנו באופן יחסי. במשרד אני לא לבושה אותו דבר, הטסטוסטרון משתחרר, אני רואה את הגוף המעניין שלו זז, זה יכול לעורר. הגוף שלנו די בחוץ”.
הייתי רוצה שתסכמי לי כמה שאת יכולה מהזווית שלך את פרשת יבנה, איך את רואה את זה?
”אני רוצה להגיד שכל הדברים הפיזיולוגיים שאני מתארת לא מצדיקים שום התנהגות שהיא לא ראויה ופגיעה באנשים, אני רק אומרת שההבנה הזאת דווקא מחייבת אותנו לגבש גבולות ברורים, לשמור על סביבת אימון מכבדת. דווקא בגלל שיש שם הרבה כימיה, הרבה ביולוגיה, זה מחייב לגבש גבולות מאוד ברורים. לגבי הנושא של הפצת הסרטונים, זו פגיעה ועבירה פלילית חמורה, פגיעה בנשים ובמשפחות שלהם, כחברה, אנחנו לא צריכים לשפוט אנשים ולא להפיץ את זה כי אלו צלקות מאוד קשות שקשה למחוק אחר כך”.